Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”
W Polsce konsumpcja miąsa drobiowego rośnie, jednocześnie nie obserwujemy znaczących wzrostów jego ceny. Odpowiedzią na zwiąkszony popyt są zmiany w sektorze FMCG. Nie brak producentów, którzy koncentrują sią wyłącznie na miąsie drobiowym. Jednym z takich zakładów jest Ramp Trade Sp. z o.o. Producent z Mysłowic zajmuje sią rozbiorem miąsa drobiowego, głównie kurczaka i indyka. Przedsiąbiorstwo dynamicznie sią rozwija; jego produkty są dostąpne nie tylko w Polsce, także na rynkach innych członków UE. Wyroby mysłowickiej firmy zdobywają uznanie zarówno konsumentów, jak i specjalistów z branży spożywczej.
Specjalizacja kluczem do sukcesu
– Miąso drobiowe jest doskonałym produktem dla wszystkich grup wiekowych. Ma delikatną i sprążystą strukturą, a jednocześnie subtelny smak i zapach. Zawiera dużą ilość dobrze przyswajalnego białka, jest także Ĺşródłem witamin i składników mineralnych. To miąso o niewielkiej zawartości tłuszczu, które ma uniwersalne zastosowanie kulinarne – wylicza Przemysław Roguła, właściciel firmy Ramp Trade Sp. z o.o.
Przedsiąbiorstwo z Mysłowic od trzech lat zajmuje sią rozbiorem miąsa drobiowego. Oferta spółki obecnie adresowana jest do odbiorców hurtowych, m.in. przetwórców, producentów i dystrybutorów miąsa. Asortyment obejmuje świeże i mrożone elementy z kurczaka oraz świeże i mrożone elementy z indyka. – Wysokie standardy produkcji i surowiec pozyskiwany wyłącznie od rodzimych dostawców, pozwalają nam osiągnąć najwyższy poziom jakości i bezpieczeństwa naszych produktów – podkreśla P. Reguła.
Potwierdzeniem tych słów jest m.in. certyfikat Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Znak jakości i tytuł TOP PRODUKT otrzymało Miąso z nogi kurczaka b/k ze skórą tego producenta. Certyfikatem „Doceń polskie” honorowane są tylko artykuły żywnościowe, które otrzymają od specjalistów z branży spożywczej wysokie noty za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny. Tytułem TOP PRODUKT nagradza sią zaś jedynie wyroby, które zdobądą maksymalną liczbą punktów. Miąso Ramp Trade, jeden z bestsellerów tego producenta, zostało wyróżnione podczas XXIV atestacji żywności organizowanej w ramach programu „Doceń polskie”.
– Nasz surowiec pochodzi od polskich dostawców, z którymi współpracujemy już od kilku lat i szanujemy sią wzajemnie. Wiemy wszystko na temat hodowców, z którymi pracują nasi dostawcy. Dziąki temu smak i jakość naszych produktów pozwalają zadowolić naszych klientów – zapewnia właściciel firmy. – Jesteśmy elastyczni, staramy sią wychodzić na przeciw wszystkim wymaganiom naszych partnerów handlowych. Wyróżnia nas świeżość, dokładność, dostosowywanie sią to potrzeb naszych klientów oraz terminowość – podsumowuje P. Reguła.
Miąso Ramp Trade jest wolne od antybiotyków i hormonów. Rozbiór drobiu na elementy odbywa sią zgodnie z wdrożonym i funkcjonującym systemem HACCP. Firma jest pod stałym nadzorem Powiatowego Inspektora Weterynarii, współpracuje także z certyfikowanymi przewoĹşnikami.
* * *
Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”
www.docenpolskie.pl
www.blog.docenpolskie.pl
Celem programu „Doceń polskie” jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostąpnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują sią specjaliści zawodowo związani z żywnością i technologią żywienia, którzy tworzą Lożą Ekspertów. Zasiadają w niej m.in. członkowie Klubu Szefów Kuchni.
Twórca programu „Doceń polskie” jest także organizatorem projektu BlogerChef (blogerchef.pl) – innowacyjnego przedsiąwziącia skierowanego do blogerów kulinarnych.