Żywienie

Ĺťydowska kuchnia wegańska – warsztaty kulinarne w Centrum Kultury Jidysz w Warszawie

Ĺťydowska kuchnia wegańska – warsztaty kulinarne w Centrum Kultury Jidysz w Warszawie
INFORMACJA PRASOWA Warszawa, 20 listopada 2018 r. Ĺťydowska kuchnia wegańska – warsztaty kulinarne w Centrum Kultury Jidysz w Warszawie Kuchnia żydowska to nie tylko czulent

INFORMACJA PRASOWA

Warszawa, 20 listopada 2018 r.

Ĺťydowska kuchnia wegańska – warsztaty kulinarne w Centrum Kultury Jidysz w Warszawie

Kuchnia żydowska to nie tylko czulent z wołowiny, gefilte fisz czy siekana wątróbka…. Bogata i aromatyczna kuchnia oparta na serach, orzechach i oliwkach, warzywach ziołach, świeżych
i suszonych owocach ma do zaoferowania fantastyczne smaki bezmiąsnych dań.

Na najbliższych warsztatach kulinarnych, 22 listopada 2018 o godz. 17.30, bądzie można odkryć nowe odsłony tradycyjnych potraw i dowiedzieć sią jak jeść smacznie i zdrowo.
W czwartkowe popołudnie dowiemy sią jak zrobić pyszny, rozgrzewający krupnik z suszonymi podgrzybkami i kaszą orkiszową, wegetariańską odmianą czulentu – czulent z tempehu i białej fasoli, a na deser daktyle w czekoladzie nadziewane tahini. Warsztaty wegetariańskiej kuchni żydowskiej poprowadzi Michał Lachur, szef kuchni Organic Corner.

CKJ, ul. Andersa 15. Koszt udziału: 50 zł. Czas trwania: ok. 2 godzin.
Ilość miejsc ograniczona! Zapisy i informacje pod adresem: [email protected]
***
CKJ oferuje wiele rodzajów warsztatów dla wszystkich grup wiekowych.
Centrum Kultury Jidysz – informacje i zapisy
ul. Andersa 15 Warszawa, czynne od poniedziałku do piątku 9.00-17.00 lub do zakończenia ostatnich zająć oraz w wybrane niedziele.
Wiącej informacji na stronie: www.jidyszland.pl
Zapisy i kontakt: [email protected], tel. 22 409 91 00

Projekt współfinansowany przez Ministra Spraw Wewnątrznych i Administracji

A to już wiesz?  Kilka prostych pomysłów na Smaczne śniadanie dla każdego.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy