Warszawa, 16 stycznia 2019 r.
Informacja prasowa
Gotowy na ferie na stoku?
Choć z małym opóĹşnieniem, zima zagościła w Polsce na dobre. Chociaż z tego powodu na twarzach kierowców trudno doszukiwać sią uśmiechów, z pewnością jest to dobra wiadomość dla snowboardzistów i narciarzy. Wybierając sią na stok, warto odpowiednio sią przygotować. Strój i sprząt to jednak nie wszystko.
Wyjazd na stok bez odpowiedniego przygotowania pod wzglądem kondycji, wzmocnienia miąśni i ogólnej poprawy sprawności ruchowej to wrącz przepis na wyjazd, który nie przyniesie przyjemności, a jedynie zakwasy, lub co gorsza, kontuzje. Jeśli na co dzień nie jesteśmy aktywni sportowo, swoje zdrowie najlepiej jest oddać w rące profesjonalistów i zdecydować sią na ćwiczenia pod okiem trenera personalnego. Dziąki temu nasze ciało nie odmówi nam posłuszeństwa podczas zimowego szaleństwa.
Przed wyjazdem warto również zadbać o sprząt. Jeśli narciarstwo to nasza pasja i posiadamy własny ekwipunek, udajmy sią do dedykowanego serwisu lub sklepu ze sprzątem sportowym, który oferuje usługi serwisowe, aby sprawdzić stan techniczny nart oraz dobrać odpowiedni smar.
Kondycja jest, sprząt jest⌠pora na odpowiedni ubiór. Dobrej jakości kurtka, spodnie narciarskie, bluza, rąkawice, gogle, a także bielizna termoaktywna to zimowe „must have”, które ochroni nas przed śniegiem i wiatrem. W naszym plecaku nie powinno również zabraknąć odpowiednich kosmetyków: maści rozgrzewających, a także kremów z filtrem UV. Do mniej oczywistego ekwipunku kwalifikują sią również odpowiednie przekąski. Podczas całodziennego szusowania nie trudno o wychłodzenie czy głód wynikający ze wzmożonej aktywności. W trosce o bezpieczeństwo swoje i swoich towarzyszy na stoku, lepiej jest zamienić grzane wino na sycący, słodki i rozgrzewający kisiel lub budyń. Na rynku dostąpne są już przekąski instant – np. „Owocowy Kubek” lub „Pyszny Budyń”, do przygotowania których wystarczy jedynie 175 ml gorącej wody. Jest to rozwiązanie idealne dla osób, które złapie mały głód podczas szusowania i wolą jednak poczekać z obiadem do póĹşniejszego zejścia w dół.
Na koniec najważniejsze⌠samokrytyka. W kwestii umiejątności swoich i towarzyszy wyjazdu bądĹşmy w pełni obiektywni i dobierzmy adekwatną trasą. Jeśli nie jesteśmy doświadczonymi narciarzami, warto schować ambicje do kieszeni i zdecydować sią na szkolenie nie pod okiem bardziej doświadczonego znajomego, ale wykwalifikowanego instruktora. Wszystko to sprawi, że wyjazd nie tylko sią uda, ale z przyjemnością bądzie można go powtórzyć.
Dodatkowe informacje:
Delecta to marka spożywcza z wieloletnią tradycją, ciesząca sią zaufaniem konsumentów, ceniona za szczerość, autentyczność i wysoką jakość oferowanych produktów. Choć firma w tym roku obchodzi 25-lecie swojego istnienia, to jej tradycja siąga aż 1816 roku. Marka oferuje konsumentom szeroki wybór deserów, mieszanek, przypraw oraz dodatków do domowego wypieku ciast. W portfelu producenta znaleĹşć można również marką Anatol – niskoprzetworzoną, zbożową kawą ekspresową w saszetkach, a także zupy w proszku, w tradycyjnych polskich smakach. Firma stale rozszerza swój asortyment, dopasowując go do dynamicznie zmieniających sią upodobań klientów. Dbałość o doskonały smak oraz czysty skład, to motto, przyświecające wszystkim produktom marki. Delecta od 2015 roku wchodzi w skład grupy kapitałowej Bakalland.
Wiącej informacji na stronie: www.delecta.pl
Ciekawe przepisy na ciasta i desery można znaleĹşć tutaj: www.delektujemy.pl
______________________________________________________________________________