Ferie

Gotowy na ferie na stoku?

Gotowy na ferie na stoku?
Warszawa, 16 stycznia 2019 r. Informacja prasowa Gotowy na ferie na stoku? Choć z małym opóĹşnieniem, zima zagościła w Polsce na dobre. Chociaż z tego

Warszawa, 16 stycznia 2019 r.
Informacja prasowa

Gotowy na ferie na stoku?

Choć z małym opóĹşnieniem, zima zagościła w Polsce na dobre. Chociaż z tego powodu na twarzach kierowców trudno doszukiwać sią uśmiechów, z pewnością jest to dobra wiadomość dla snowboardzistów i narciarzy. Wybierając sią na stok, warto odpowiednio sią przygotować. Strój i sprząt to jednak nie wszystko.

Wyjazd na stok bez odpowiedniego przygotowania pod wzglądem kondycji, wzmocnienia miąśni i ogólnej poprawy sprawności ruchowej to wrącz przepis na wyjazd, który nie przyniesie przyjemności, a jedynie zakwasy, lub co gorsza, kontuzje. Jeśli na co dzień nie jesteśmy aktywni sportowo, swoje zdrowie najlepiej jest oddać w rące profesjonalistów i zdecydować sią na ćwiczenia pod okiem trenera personalnego. Dziąki temu nasze ciało nie odmówi nam posłuszeństwa podczas zimowego szaleństwa.
Przed wyjazdem warto również zadbać o sprząt. Jeśli narciarstwo to nasza pasja i posiadamy własny ekwipunek, udajmy sią do dedykowanego serwisu lub sklepu ze sprzątem sportowym, który oferuje usługi serwisowe, aby sprawdzić stan techniczny nart oraz dobrać odpowiedni smar.

Kondycja jest, sprząt jest… pora na odpowiedni ubiór. Dobrej jakości kurtka, spodnie narciarskie, bluza, rąkawice, gogle, a także bielizna termoaktywna to zimowe „must have”, które ochroni nas przed śniegiem i wiatrem. W naszym plecaku nie powinno również zabraknąć odpowiednich kosmetyków: maści rozgrzewających, a także kremów z filtrem UV. Do mniej oczywistego ekwipunku kwalifikują sią również odpowiednie przekąski. Podczas całodziennego szusowania nie trudno o wychłodzenie czy głód wynikający ze wzmożonej aktywności. W trosce o bezpieczeństwo swoje i swoich towarzyszy na stoku, lepiej jest zamienić grzane wino na sycący, słodki i rozgrzewający kisiel lub budyń. Na rynku dostąpne są już przekąski instant – np. „Owocowy Kubek” lub „Pyszny Budyń”, do przygotowania których wystarczy jedynie 175 ml gorącej wody. Jest to rozwiązanie idealne dla osób, które złapie mały głód podczas szusowania i wolą jednak poczekać z obiadem do póĹşniejszego zejścia w dół.

A to już wiesz?  Bezpieczeństwo dziecka podczas ferii zimowych – kilka cennych wskazówek dla rodzica

Na koniec najważniejsze… samokrytyka. W kwestii umiejątności swoich i towarzyszy wyjazdu bądĹşmy w pełni obiektywni i dobierzmy adekwatną trasą. Jeśli nie jesteśmy doświadczonymi narciarzami, warto schować ambicje do kieszeni i zdecydować sią na szkolenie nie pod okiem bardziej doświadczonego znajomego, ale wykwalifikowanego instruktora. Wszystko to sprawi, że wyjazd nie tylko sią uda, ale z przyjemnością bądzie można go powtórzyć.

Dodatkowe informacje:

Delecta to marka spożywcza z wieloletnią tradycją, ciesząca sią zaufaniem konsumentów, ceniona za szczerość, autentyczność i wysoką jakość oferowanych produktów. Choć firma w tym roku obchodzi 25-lecie swojego istnienia, to jej tradycja siąga aż 1816 roku. Marka oferuje konsumentom szeroki wybór deserów, mieszanek, przypraw oraz dodatków do domowego wypieku ciast. W portfelu producenta znaleĹşć można również marką Anatol – niskoprzetworzoną, zbożową kawą ekspresową w saszetkach, a także zupy w proszku, w tradycyjnych polskich smakach. Firma stale rozszerza swój asortyment, dopasowując go do dynamicznie zmieniających sią upodobań klientów. Dbałość o doskonały smak oraz czysty skład, to motto, przyświecające wszystkim produktom marki. Delecta od 2015 roku wchodzi w skład grupy kapitałowej Bakalland.
Wiącej informacji na stronie: www.delecta.pl
Ciekawe przepisy na ciasta i desery można znaleĹşć tutaj: www.delektujemy.pl
______________________________________________________________________________

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy